SŁODKA MASA DO PRZEKŁADANIA WAFELKÓW I CIAST

SŁODKA MASA DO PRZEKŁADANIA WAFELKÓW I CIAST

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    250 gram
  • żółtka jaj

    2 szt
  • MLECZNA TWARDA CZEKOLADA

    100 gram
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • orzechy włoskie

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

podgrzać w rondelku czekoladę, następnie dodać śmietankę. Po złaczeniu się składników odstawić rondelek z ognia i ostudzić. Masło utrzeć i powoli dodawać czekoladę i żółtka, ciągle mieszając aż do uzyskania puszystej masy. Gdy całość dpbrze wymieszamy, masa jest gotowa do przekładania ciast bądź wafelków. Ciasto i wafelki przekładane masą należy wstawić do lodówki do zastygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat