Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SŁODKA MASA DO PRZEKŁADANIA WAFELKÓW I CIAST

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
żółtka jaj 2 szt
MLECZNA TWARDA CZEKOLADA 100 gram
śmietana 30% 1/2 szklanki
orzechy włoskie 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: SŁODKA MASA DO PRZEKŁADANIA WAFELKÓW I CIAST

podgrzać w rondelku czekoladę, następnie dodać śmietankę. Po złaczeniu się składników odstawić rondelek z ognia i ostudzić. Masło utrzeć i powoli dodawać czekoladę i żółtka, ciągle mieszając aż do uzyskania puszystej masy. Gdy całość dpbrze wymieszamy, masa jest gotowa do przekładania ciast bądź wafelków. Ciasto i wafelki przekładane masą należy wstawić do lodówki do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak