Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek w słodko-kwaśnej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 2 kg

Marynata

olej rzepakowy 1/2 szklanki
przyprawa orientalna 1 łyżka
sos sojowy 8 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Pyszny boczuś pieczony w marynacie, która nadaje mu niezwykłego, słodko kwaśnego smaku. Idealny na kanapki, świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i musztardą lub chrzanem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek w słodko-kwaśnej marynacie

1. Boczek myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Nacinamy nożem, aby do środka mogła dostać się marynata.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na noc do lodówki.

3. Boczek pieczemy przez ok 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Podajemy zimny, na kanapki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 07.06.2017 23:56
pyszny boczek
Aleksandra/Olcia 07.06.2017 19:09
idealny na chlebek
Janina 07.06.2017 16:10
Fajne smaki;))
w mojej kuchni 07.06.2017 15:19
do pieczywa najlepszy domowy boczek
katarzynka455 07.06.2017 13:42
pyszny boczuś;)
bertpvd 07.06.2017 10:47
Pyszne mięsko
mirosława4 07.06.2017 10:28
smaczny boczuś :)
agaK. 07.06.2017 10:28
Uwielbiam boczek pieczony, super.
dodi 07.06.2017 10:09
pyszniutko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak