Grillowane ziemniaki nadziewane

Grillowane ziemniaki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ziemniaki:

  • młode ziemniaki

    5 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • rozmaryn świeży

    5 gałązek
  • oliwa

    2 łyżki
  • przyprawa do ziemniaków

    1 łyżka

Składniki na nadzienie:

  • boczek wędzony

    100 g
  • ser cheddar

    50 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, osuszyć i natrzeć oliwą wymieszaną z przyprawą do ziemniaków. Każdego ziemniaka oddzielnie owinąć w folię aluminiową, do środka dodać po kilka plasterków czosnku i gałązkę rozmarynu. Piec na grillu ok. 30-40 minut w zależności od wielkości ziemniaka.

Przygotowanie nadzienia:
Boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z startym na grubych oczkach serem. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawę do grilla i trochę pieprzy. Wymieszać.

Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć nożem wzdłuż tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka nałożyć nadzienie. Grillować na tacce ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

07.06.2017 19:54
Fajny przepis

Agnieszka-87-25

07.06.2017 18:07
swietnie uwidocznona potrawa pyszność

Bożena Matuszczyk

06.06.2017 23:25
Pyszne ,kuszące ,a za razem bardzo smakowite ziemniaczki.Ja również skorzystam z przepisu.;);)

Konczi

06.06.2017 11:20
Mniam, aż się rozmarzyłam i już wiem co przygotuję na grillu, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat