Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane ziemniaki nadziewane

5.0
(53)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Grillowane ziemniaki nadziewane, to pyszna przekąska z rusztu! Idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla i z pewnością zachwyci wszystkich.

Składniki:

Składniki na ziemniaki:

młode ziemniaki 5 sztuk
czosnek 3 ząbki
rozmaryn świeży 5 gałązek
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka

Składniki na nadzienie:

boczek wędzony 100 gramów
ser cheddar 50 gramów
szczypiorek 1 pęczek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane ziemniaki nadziewane

Ziemniaki umyć, osuszyć i natrzeć oliwą wymieszaną z przyprawą do ziemniaków. Każdego ziemniaka oddzielnie owinąć w folię aluminiową, do środka dodać po kilka plasterków czosnku i gałązkę rozmarynu. Piec na grillu ok. 30-40 minut w zależności od wielkości ziemniaka.

Przygotowanie nadzienia:
Boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z startym na grubych oczkach serem. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawę do grilla i trochę pieprzy. Wymieszać.

Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć nożem wzdłuż tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka nałożyć nadzienie. Grillować na tacce ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 07.06.2017 19:54
Fajny przepis
Agnieszka-87-25 07.06.2017 18:07
swietnie uwidocznona potrawa pyszność
Bożena Matuszczyk 06.06.2017 23:25
Pyszne ,kuszące ,a za razem bardzo smakowite ziemniaczki.Ja również skorzystam z przepisu.;);)
Konczi 06.06.2017 11:20
Mniam, aż się rozmarzyłam i już wiem co przygotuję na grillu, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak