Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane steki z polędwicy wołowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki z polędwicy wołowej 4 szt
oliwa 4 łyżki
czosnek 4-5 ząbków
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
rozmaryn świeży 4 gałązki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Stek z grilla Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane steki z polędwicy wołowej

Drobno posiekane ząbki czosnku, pieprz i suszony rozmaryn utrzeć. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Steki opłukać, osuszyć i natrzeć marynatą, na każdym położyć gałązkę świeżego rozmarynu. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki i posypać przyprawą do steku (mięso przed grillowaniem musi mieć temperaturę pokojową). Grillować z obu stron po 6-8 minut z każdej strony. Gotowe mięso posolić i odstawić na 10 minut owinięte w folię. Przed podaniem posypać jeszcze kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.06.2017 12:17
Pyszna propozycja :)
gosia56 06.06.2017 09:57
super jedzonko ale jeszcze się nie dorobiłam takiej patelni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak