Grillowane steki z polędwicy wołowej

Grillowane steki z polędwicy wołowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • steki z polędwicy wołowej

    4 szt
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • rozmaryn suszony

    1 łyżka
  • rozmaryn świeży

    4 gałązki
  • Sól morska jodowana gruboziarnista

  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno posiekane ząbki czosnku, pieprz i suszony rozmaryn utrzeć. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Steki opłukać, osuszyć i natrzeć marynatą, na każdym położyć gałązkę świeżego rozmarynu. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki i posypać przyprawą do steku (mięso przed grillowaniem musi mieć temperaturę pokojową). Grillować z obu stron po 6-8 minut z każdej strony. Gotowe mięso posolić i odstawić na 10 minut owinięte w folię. Przed podaniem posypać jeszcze kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

06.06.2017 12:17
Pyszna propozycja :)

gosia56

06.06.2017 09:57
super jedzonko ale jeszcze się nie dorobiłam takiej patelni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat