Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
steki z polędwicy wołowej
4 szt -
oliwa z oliwek
4 łyżki -
czosnek
4-5 ząbków -
rozmaryn suszony
1 łyżka -
rozmaryn świeży
4 gałązki -
Sól morska jodowana gruboziarnista
-
pieprz kolorowy ziarnisty
1 łyżeczka -
Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki i posypać przyprawą do steku (mięso przed grillowaniem musi mieć temperaturę pokojową). Grillować z obu stron po 6-8 minut z każdej strony. Gotowe mięso posolić i odstawić na 10 minut owinięte w folię. Przed podaniem posypać jeszcze kolorowym pieprzem.
Komentarze (2)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
Konczi
06.06.2017 12:17gosia56
06.06.2017 09:57