Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    30 dag
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

13.12.2013 19:30
lubię jako dodatek do obiadu

Betka

21.05.2012 19:28
najlepsze jedzenie!;D

Mariusz18

19.01.2012 10:45
wygląda apetycznie

IlonaAlbertos

13.09.2010 21:18
Cztery ostatnie fotki nie są mojego autorstwa.

Margo1

29.08.2010 12:12
już nie robię

Agnieszka_B

29.08.2010 12:09
Uwielbiam fasolkę szparagową:)

Iwusia

29.08.2010 00:38
Bardzo lubię taką fasolkę szparagową :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat