Grillowana karkówka w miodowo- musztardowej marynacie

Grillowana karkówka w miodowo- musztardowej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • karkówka

    700 g
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • cebula suszona

    2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • czosnek

    4 ząbki
  • Karkówka klasyczna

    1 łyżka

Do smaku:

  • Sól morska jodowana gruboziarnista

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Mięso zalać marynatą, przykryć naczynie i odstawić na całą noc do lodówki. Plastry karkówki grillować po ok. 12-15 minut z każdej strony od czasu do czasu smarować pozostałą marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justi2401

06.06.2017 13:15
Oj, coś dla mnie, uwielbiam karkówkę z grilla :)

jagoda5913

06.06.2017 12:27
pyszny obiad

Ola1984

06.06.2017 11:36
Taką karkówkę uwielbiam :)

gosia56

06.06.2017 09:58
ale rarytasy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat