Szaszłyki z wołowiny z imbirem

Szaszłyki z wołowiny z imbirem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • imbir świeży

    3 kawałki
  • wołowina

    80 dag
  • słonika

    5- 8 dag
  • sos sojowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć i pokroić w kostki. Imbir posiekać i wymieszać z wódką i sosem sojowym. Do marynaty włożyć mięso i odstawić do lodówki na 2- 3 godziny, następnie wyjąć z marynaty i oprószyć solą oraz pieprzem. Kawałki mięsa nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian z cienkimi plasterkami słoniny i grillować z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

15.10.2013 19:12
bardzo fajne

Barbara55

20.01.2012 17:53
lubię

kielcok1

05.12.2011 16:02
smaczny

novita26

01.05.2011 19:39
mniam

rakow2

28.04.2011 16:45
lubię

RenataZ-et

23.04.2011 15:05
Podoba mi się ten pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat