Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki 2-3 szt
ogórki gruntowe 0,5 kg
koper świeży 1 pęczek
serek topiony 50 g
bulion warzywny 1 litr
grzanki
sól i pieprz
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę oraz ziemniaki. Podsmażamy około 5-7 min., a następnie zawartość patelni przenosimy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem.
Ogórki obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do garnka i gotujemy przez około 5 min. Na końcu dodajemy serek topiony oraz posiekany koperek. Zupę przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 08.06.2017 22:48
Dziękuję :)
halina17 06.06.2017 22:52
Dobra zupa.
w mojej kuchni 06.06.2017 07:48
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak