Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierogi

mąka pszenna 300 gram
woda gorąca 125 ml
jajko 1 szt
sól szczypta
olej 2 łyżki
mięso gotowane
cebula
sól i pieprz

Barszcz

buraki
cebula
czosnek
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto łączymy.
Dodajemy mąkę do miski, sól, stopniowo gorącą wodę, olej i jajko. Ugniatamy.
Krok 1 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
2
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy w nim szklanka koła.
Krok 2 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
3
Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojona w kostkę.
Krok 3 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
4
następnie dodajemy zmielone 3 razy gotowane mięso drobiowe z rosołu. Podsmażamy wszystko.
Krok 4 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
5
Na wycięte koła układamy farsz i formujemy pierogi.
Krok 5 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
6
Pierogi układamy na ściereczce i obsypujemy mąką.
Krok 6 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
7
Barszcz:
Buraki kroimy w plastry.
Krok 7 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
8
W garnku umieszczamy buraki, liście laurowe, ziele angielskie oraz warzywa suszone: seler i marchew.
Krok 8 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto
9
Gotujemy i następnie dodajemy podsmażona cebulke z czosnkiem, majeranek.
Gotujemy ponownie do połączenia smaków. Następnie dodajemy odrobine octu, aby zachować czerwony kolor barszczu.
Krok 9 - Barszcz czerwony z pierogami z mięsem z rosołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak