Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz pieczony w warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 1 1/2 kg
seler naciowy 1 szt
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pieczarki 6 szt
natka pietruszki 3 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz pieczony w warzywach

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie oczyścić wyjąć skrzela, wierzch i środek posypać solą i pieprzem kucharkiem .
Krok 1 - Leszcz pieczony w warzywach foto
2
Seler , pieczarki, paprykę, cebulę drobno pokroić i wymieszać
Krok 2 - Leszcz pieczony w warzywach foto
3
Leszcza nafaszerować natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i kawałkiem masła. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem. Rybę przełożyć do naczynia, obłożyć warzywami. Przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 min.
Krok 3 - Leszcz pieczony w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 05.06.2017 15:59
smaczna rybka :)
jagoda5913 04.06.2017 23:48
fajna rybka
norweska20 04.06.2017 23:42
smakowite połączenie
agnieszka214 04.06.2017 21:45
Taka rybkę moge zjeść
Mniam 04.06.2017 21:45
Taką rybkę z chęcią bym zjadła :)
IKrakowianka 04.06.2017 21:30
super rybka
Konczi 04.06.2017 19:55
pyszna propozycja
bertpvd 04.06.2017 18:40
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak