Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop sosnowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy sosny 1 kg
cukier 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop sosnowy

Kroki postępowania

1
Zebrać młode odrosty sosonowe na początku maja. Przebrać
Krok 1 - Syrop sosnowy foto
2
Pędy porwać lub pokroić na mniejsze kawałki
Krok 2 - Syrop sosnowy foto
3
Włożyć do słoja przesypując warstwą cukru. Odstawić w nasłonecznione miejsce na przynajmniej 3 tygodnie
Krok 3 - Syrop sosnowy foto
4
Po utworzeniu się syropu przelać go przez gęste sito. Wlać do butelki lub słoika, Szczelnie zakręcić.
Krok 4 - Syrop sosnowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 19.06.2017 13:36
samo zdrowie, taki specyfik powinien być w każdym domu
Margo1 13.06.2017 22:14
Ciekawa jestem jak smakuje
Ada-Gaba 07.06.2017 16:46
zdrowy syrop
Stenka 05.06.2017 21:46
Doskonały na kaszel, przeziębienie i odporność
Janina 05.06.2017 16:13
Dobry syrop ;))
Mniam 05.06.2017 14:05
Warto mieć zapas :)
Justi2401 05.06.2017 11:27
Nigdy nie próbowałam, bardzo ciekawy.
endzi
endzi 05.06.2017 11:10
Robilam taki syrop kilka lat temu, swietny jest!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak