Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl wiosenny - burak, truskawki, rabarbar

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki młode 250g
truskawki świeże 500 g
rabarbar 250 g
woda 2 szkl.
cukier kryształ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl wiosenny - burak, truskawki, rabarbar

Młode buraczki wyszorować i ugotować w skórkach. Ostudzić i obrać.
Rabarbar obrać z włókien, pokroić w kawałki i zalać w garnku gorącą wodą - ugotować do miękkości, dodać pokrojone w kawałki buraczki, odstawić do ostygnięcia. Kiedy ostygnie wstawić do lodówki.
W tym czasie przebrać i opłukać truskawki. Oczyścić z szypułek, wrzucić do blendera i dolać kompot rabarbarowy z buraczkami. Zmiksować na gęsty koktajl dosładzając do smaku. Rozlać do wysokich szklanek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.06.2017 00:20
ciekawe smaki z burakiem i owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak