Hamburgery z grilla

Hamburgery z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na kotlety

  • antrykot wołowy

    800 g
  • cebula suszona

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2-3 ząbki

Do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • Sól morska jodowana gruboziarnista

Dodatkowo:

  • bulki do hamburgerow

    5 szt.
  • sałata

    5 liści
  • boczek wędzony

    5 plastrów
  • ser żółty

    5 plastrów
  • ogórki konserwowe

    3-4
  • pomidor

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • musztarda sarepska

    5 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące. Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać musztardę, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny, wodę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdy kotlet.
Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć sałatę, następnie kotlety, boczek, pomidora, ogórki oraz cebulę. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu np. musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ada.la

02.06.2017 11:41
takie hamburgery to sama przyjemność, aż chce się jeść

Konczi

02.06.2017 10:11
pysznie się prezentuje owa kompozycja smaków

Justi2401

02.06.2017 09:05
Wygląda tak apetycznie, że aż zrobiłam się głodna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat