Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z winem z udek kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z udek kurczaka 1/2 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
cebula biała 1
cebula dymka ze szczypiorkiem
cukinia 1
sól
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z winem z udek kurczaka

Rozgrzac patelnie z maslem, wrzucic pokrojone mieso, posolić, popieprzyć, obsmażyć, dodac pokrojoną cebulę, ząbek czosnku, podlac winem, odparowac wino, dodac pokrojoną cukinie i dymke. Podac bulionem lub wodą. Dusic chwile zeby warzywa zmiękly. Doprawic do smaku pieprzem, musztardą. Podałam z ryzem basmati.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 21:16
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak