Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z jelenia z ziemniakami
Aby gulasz miał odpowiedni smak należy użyć dużej ilości pieprzu i ostrej papryki. Danie ma być pikantne, rozgrzewające i pięknie pachnieć.
Pożywny gulasz z jelenia z dodatkiem ziemniaków to pyszna alternatywa dla gulaszu wołowego. Zapraszam po przepis!
udziec z jelenia | 500 gramów |
ziemniaki | 3-4 sztuki |
pieczarki | 150 gramów |
marchewka | 1 sztuka |
cebula biała | 1 sztuka |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 sztuka |
czosnek ząbki | 2 sztuki |
kostki rosołowe grzybowe | 3 sztuki |
Owoc jałowca cały Prymat | 5-6 sztuk |
Ziele angielskie całe Prymat | 3-4 ziarna |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
Aby gulasz miał odpowiedni smak należy użyć dużej ilości pieprzu i ostrej papryki. Danie ma być pikantne, rozgrzewające i pięknie pachnieć.
Szukasz przepisów na jesienne obiady? Wypróbuj zupę z dziczyzny i borowików.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: