Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt./pojedynczy
mąka ziemniaczana 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe faworki

Wykonanie:
Filety rozbić tłuczkiem, pokroić w paski o długości 12 cm i szerokości 3 cm, naciąć w środku i przewinąć jak faworki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z bułką tartą i papryką. Przygotowane faworki natrzeć solą i pieprzem i obtaczać w przygotowanej panierce. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć złociście z obu stron, po czym wyjąć z oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.05.2017 07:18
bardzo smaczne
dodi 30.05.2017 14:39
mniam, mniam
Wacław 30.05.2017 10:33
znakomity pomysł ,mniam :-)
Krzysztof15 30.05.2017 05:50
super pomysł
Janina 29.05.2017 23:33
Fajny pomysł;))
agnieszka214 29.05.2017 21:29
Bardzo pyszne
RenataZ-et 29.05.2017 21:17
bardzo smaczne
bertpvd 29.05.2017 21:08
smaczne faworki
Urszula Świeca 29.05.2017 20:05
Pyszne jedzonko.))
agaK. 29.05.2017 19:14
Ciekawe, oryginalne.
Bernadeta1 29.05.2017 19:00
smaczne jedzonko do chrupania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak