Karczek jagnięcy, szparagi, soczewica i botwinka

Karczek jagnięcy, szparagi, soczewica i botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka jagnięca

    180 g
  • czosnek niedźwiedzi 

    1 łyżka
  • borowiki suszone

    2
  • owoc jałowca

    3 ziarna
  • olej

    2 łyżki
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1/2 łyżeczki
  • szparagi białe

    50 g
  • soczewica zielona

    20 g
  • buraczek młody

    3 sztuki
  • sok z buraków

    200 ml
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • ząbek czosnku

    1
  • masło zimne

    10 g
  • zupa botwinkowa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Czosnek niedźwiedzi, suszone grzyby, jałowiec, sól, pieprz i olej rozcieramy w moździerzu lub blendujemy. Marynatą nacieramy jagnięcinę i pozostawiamy na kilka godzin do przemacerowania.
Szparagi obieramy i smażymy na maśle z solą i pieprzem.
Buraczki gotujemy w soku z buraka z cukrem, octem i rozgniecionym ząbkiem czosnku.
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Karczek obsmażamy z każdej strony i wkładamy do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika, pieczemy około 12 minut.
Zupę botwinkową radukujemy i zagęszczamy na koniec zimnym masłem.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mniam

29.05.2017 11:47
Jakie smaczne danie :)

Róża1

29.05.2017 11:18
iście królewski obiad !!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat