Zapiekane placki ziemniaczane z mięsem

Zapiekane placki ziemniaczane z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1kg
  • jajko

  • cebula biała

    2
  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

  • mielone mięso

    1/2 kg
  • ser żółty

  • cebula dymka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce (lub utrzeć w malakserze), w połowie ucierania dodać startą cebulę. Wbić jajo, dodać sól, pieprz, przeciśnięty czosnek. przyprawy. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni chrupiące placki.
Mieso usmażyc na patelni z posiakane 1 cebula, cebula dymka, ząbkiem czoanku, oregano i bazylia. Na kazdy placek polozyc warstwe miesa, na to zetrzec ser i zapiec w piakrniku lub mikrofali.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

19.04.2011 18:58
mniam!

Anula1

15.01.2011 09:18
Super pomysl:)

basiulka20088

22.10.2010 21:35
bardzo ciekawy i orginalny przepis na dodatek łatwy.Spróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat