Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 l wody
0,5 kg rabarbaru
3 jablka
1 mała kora cynamonu
sok z jednej cytryny
1 łyżka domowego cukru waniliowego
3 łyżki cukru (lub więcej)
parę kostek lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i jabłek

Rabarbar kroimy w mniejsze kawałki, jabłka w ćwiartki (pozbywając się gniazd nasiennych), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cynamon i cukry, gotujemy jakieś 20 minut. Kompot schładzamy i dodajemy do niego sok z cytryny, wkładamy do lodówki. Jak macie ochotę, podajcie go z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.05.2017 14:12
bardzo dobry
Hanna5 25.05.2017 16:16
Idealny kompot :)
pestka 24.05.2017 13:08
bardzo lubię taki kompot
Mniam 24.05.2017 11:41
Z chęcią bym się napiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak