Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z pomarańczą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
pomarańcza 4 szt.(duże)
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z pomarańczą

Wykonanie:
Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek, większe przekroić na pół i osuszyć na ręczniku papierowym. Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić, oczyścić z pestek, a z jednej pomarańczy skórkę pokroić w cienkie paski. Owoce przełożyć do rondelka razem zez skórką i połową cukru. Następnie smażyć na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje i stanie się szklista. Pod koniec smażenia dodać resztę cukru i po chwili konfiturę przełoży ć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.05.2017 12:58
rewelacyjna :)
bietka 24.05.2017 09:51
domowe najlepsze :)
Krzysztof15 24.05.2017 06:10
bardzo smaczna
Róża1 24.05.2017 01:24
wspaniały przepis !!!!!!!!!
gusia1000 24.05.2017 00:15
Na pewno jest smaczna.
wwwiolka 23.05.2017 22:11
Bardzo fajny przepis.
agaK. 23.05.2017 21:13
Super, w tym roku zrobię coś takiego.
Renataj 23.05.2017 20:59
Zapachniało latem:)
pestka 23.05.2017 20:55
wygląda bardzo smacznie , takiej konfitury jeszcze nie robiłam
bertpvd 23.05.2017 20:00
pyszna konfitura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak