Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytryna w syropie do herbaty

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 4 szt.
cukier ½ kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cytryna w syropie do herbaty

Wykonanie:
Cytryny obrać, pokroić w plastry i wyjąć pestki. Następnie układać w słoiku warstwami posypując cukrem. Odstawić w ciepłe miejsce do rozpuszczenia się cukru, potrzepując słoiczkiem co jakiś czas. Gdy powstanie syrop przenieść do lodówki. Super dodatek do herbaty lub do nasączania placków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.06.2017 11:23
super na zimę
Madzai 24.05.2017 07:59
Super na zimę :)
Róża1 24.05.2017 01:27
warty polecenia :-)
gusia1000 24.05.2017 00:15
Warto tak robić.
wwwiolka 23.05.2017 22:14
Bardzo fajny przepis.
agaK. 23.05.2017 21:14
Super dodatek smakowy do różnych rzeczy.
IKrakowianka 23.05.2017 21:08
fajny pomysł
pestka 23.05.2017 20:57
ciekawa propozycja
bertpvd 23.05.2017 20:06
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak