Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 paczka,
masło klarowane 5 łyżek,
bulion warzywny 1/2 szklanki,
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi do obiadu

Szparagi oczyścić ,opłukać, osuszyć,następnie odciąć twarde końcówki.
Na dużej patelni rozgrzać masło i włożyć oczyszczone, pokrojone szparagi.
Smażyć ok. 10 minut od czasu do czasu obracając.
Dolać bulionu warzywnego i dusić do miekkości.
Doprawić lekko do smaku pieprzem i solą.
Podawać do drugiego dania lub jako osobne danie z jajkiem sadzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.05.2017 10:41
bardzo pyszne :-)
w mojej kuchni 23.05.2017 18:01
moje smaki
Bożena Matuszczyk 23.05.2017 13:33
Dziękuję serdecznie;)
ilka01 23.05.2017 12:35
pyszności ....:)
gosia56 23.05.2017 10:42
lubię szparagi ale jednak wolę białe ;)
gusia1000 22.05.2017 23:41
Dobre to jest.
bertpvd 22.05.2017 23:31
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak