Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiślogalaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 5 łyżki
trochę wody
owoce 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiślogalaretka

owoce miksujemy lub dokładnie rozdrabniamy razem z cukrem, dolewamy tyle wody, aby wraz z owocami wyszło 0,5 litra. Stawiamy na ogien, po zagotowaniu, zdejmujemy na bok i wsypujemy galarteke. Mieszamy aż sie całkowicie rozpusci. Deserek przelewamy do pucharków, można podawac z bitą śmietaną lub świeżymi owocami mozna również urzyc owoców mrożonych, pamietajac aby po rozpuszczeniu ich nie bylo wiecej niz 0,5 litra (im wiecej wody tym rzadszy deserek)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.10.2010 21:37
Skusiła mnie nazwa zeby tu zerknać i musze powiedzieć ze ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak