Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki zapiekane z boczkiem i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt
wykałaczki
boczek 8 plastry
ser gouda 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: parówki zapiekane z boczkiem i serem

parówki ponacinać wzdłuż, w rowki włożyć plastry żółtego sera, owinąć plastrami boczku (najlepiej jakby były długie), na końcu pospinać wykałaczkami, w miarę możliwości jak najmniejszą ilością. ułożyć na natłuszczonej blaszce (aby się nie przykleiły),
zapiekać ok 20 minut w 170 st.C, lub dopóki ser się nie rozpuści i boczek nie przypiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.11.2011 12:01
Jadłam kiedyś takie parówki i były naprawdę bardzo smaczne :)
marzencia2007 05.09.2010 16:15
fajny przepis na paróweczki :)
SmakolykiJoanny 03.09.2010 20:11
normalnie głodna sie zrobiłam
plocia 02.09.2010 21:43
jeszcze takich nie jadłam ale czas się przekonać jak smakują
ben-ka 31.08.2010 13:04
robię podobne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak