Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na kanapki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Tymianek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
kminek Prymat
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na kanapki

Wszystkie przyprawy wymieszać dodać troszkę oleju i natrzeć umyty i osuszony boczek z każdej strony mięsa.

Boczek obwiązać sznurkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 2 h.

Podczas pieczenia boczek polać powstałym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.06.2017 11:30
smaczne mięsko
Motorek 30.05.2017 22:07
ale pyszności
Barbara13 22.05.2017 08:08
Pyszny boczuś
Renataj 21.05.2017 22:30
Rewelacyjne mięsko:)
Aleksandra/Olcia 21.05.2017 20:43
uwielbiam mniam
Wacław 21.05.2017 19:47
apetyczny boczuś :-)
Franciszek 21.05.2017 18:00
pyszny boczek
halina17 21.05.2017 17:53
Dobry boczek.
dodi 21.05.2017 16:56
pyszny boczuś
Janina 21.05.2017 16:48
Najlepszy swojski;))
adelajda 21.05.2017 16:12
dobre mięsko
olkaaa 21.05.2017 12:07
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak