Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z baraniny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina 0,5 kg
cebula biała 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 0,5
rozmaryn świeży 1 gałązka
pieprz
Sól ziołowa jodowana Prymat
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z baraniny

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy na średnie kawałki , przekładamy do miseczki posypujemy przyprawą ,solą ,pieprzem .Cebulę kroimy w duże piórka dodajemy olej ,paprykę, możemy dodać też ząbek czosnku , sok z cytryny i rozmaryn ,mieszamy dokładnie i do tej marynaty wkładamy mięsko ,mieszamy i zostawiamy na parę godzin w lodówce,najlepiej zrobić to wieczorem wtedy całą noc się dobrze zamarynuje. Następnie nadziewamy na patyczki mięsko i cebulę .Grillujemy ,podajemy z frytkami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 17.05.2017 17:53
Znaczy się coś dla mnie :)
olkaaa 15.05.2017 12:36
brzmi kusząco
jan_mag 15.05.2017 12:01
Bardzo dobre
w mojej kuchni 15.05.2017 11:45
smakowite danie podano..
jagoda5913 15.05.2017 09:42
z baraniny nigdy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak