Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chińskie brokuły z sosem czosnkowo-ostrygowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 300 g
olej arachidowy 1 łyżka
sos ostrygowy 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: chińskie brokuły z sosem czosnkowo-ostrygowym

zagotować w woku litr wody, brokuły ugotować na parze, w drugim woku wlać olej arachidowy, wrzucić imbir i czosnek podsmażyć cały czas mieszając, dolać sos ostrygowy i olej sezamowy, wymieszać, mieszanką polać ugotowane brokuły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 07.05.2012 20:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak