Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju
fasola mung 1 szkl
różyczki brokuła 7
ogórki kiszone 2-3
papryka czerwona
seler konserwowy 1 słoik
por
majonez
sól i pieprz
Czarnuszka nasiona Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung

1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 godziny. Następnie dokładnie płuczemy i zalewamy dwiema szklankami wody. Gotujemy na dużym ogniu przez 10 minut, żeby pozbyć się toksyn. Później zmniejszamy gaz. Zbieramy powstającą pianę. Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem.

2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy.

3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę.

4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 03.07.2017 08:01
smaczna sałatka
sammakko 15.05.2017 12:05
Dziękuję :)
w mojej kuchni 15.05.2017 11:45
smakowite danie podano..
Madzai 14.05.2017 21:04
Bardzo dobra!
cukiereczek 14.05.2017 20:40
takie sałatki to Lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak