Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce Zewy
Odstawić na godzinę.
Potem obtoczyć w mące, nadmiar mąki usunąć.
Na patelni rozgrzać odrobinkę oleju i układać łososia skórą do dołu.
Jeśli grillujemy rybę to uważamy aby jej nie przeciągnąć, tak samo jak na patelni zwykłej lub grillowej..
Smażyć po kilka minut z obu stron.
Usmażone kawałki łososia odsączyć na ręczniku papierowym.
Potem zostawić na kilka minut aby odpoczęły.
W tym czasie na maśle podsmażyć rozmrożone kurki razem ze szpinakiem i rungią na maśle.
Dodać śmietankę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem i zagotować.
Kurki wyłożyć na talerz a na kurkach ułożyć usmażone kawałki łososia.
Podawać z pieczywem lub na przykład frytkami lub pieczonymi w piekarniku ziemniakami.