Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kotlety z soczewicy i fasoli

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
soczewica konserwowa 1 puszka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
płatki owsiane 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 2 łyżki
kasza jaglana 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kotlety z soczewicy i fasoli

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy.
Soczewicę i fasolę blendujemy na gładką masę- dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
Do masy dodajemy kaszę i płatki - przyprawiamy wszystko.
Mieszamy.
Mokrymi rękami formujemy kotlety i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.05.2017 18:08
ciekawy pomysł
Wafelek2601 14.05.2017 19:53
wyglądają pysznie
w mojej kuchni 13.05.2017 18:55
same pyszności
AZgotuj 13.05.2017 13:43
smaczne kotleciki:)
gosia56 13.05.2017 10:14
na pewno pyszne ;)
olkaaa 13.05.2017 09:26
chętnie spróbuję
Mniam 13.05.2017 08:36
Bardzo ciekawy pomysł na kotleciki.
Diana Rusiłowicz 13.05.2017 00:34
Wyglądają smakowicie.
Franciszek 12.05.2017 23:22
Ciekawy pomysł
Renataj 12.05.2017 21:56
Interesujący przepis:)
RenataZ-et 12.05.2017 21:20
świetne kotlety :)
halina17 12.05.2017 20:04
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak