Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona w majonezie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,20 kg
majonez 4 łyżki
ząbki czosnku 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona w majonezie


Łopatkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Nacieramy nim mięso, związujemy sznurkiem w kulkę i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Pieczemy w 200°C przez 80 min.
Pamiętajcie, każde 10 dag to 10 minut. Więc jak macie 2 kg to 120 min ;) i takie tam
Studzimy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.05.2017 13:23
fajne mięsko
Łukasz15 13.05.2017 20:18
smaczne mięsko
Habibi 13.05.2017 15:47
Bardzo lubimy i często przygotowujemy w różny sposób łopatkę - to również fajna propozycja :)
Janina 12.05.2017 20:44
Najlepsza domowa ;))
Ada-Gaba 12.05.2017 18:33
apetyczne mięsko
adelajda 12.05.2017 18:00
pyszne misko
Aleksandra/Olcia 12.05.2017 17:51
mniam mniam
ania2610 12.05.2017 13:05
przepysznie wygląda :)
anka1988 12.05.2017 10:40
takie mięsko musi być pyszne!
Krzysztof15 12.05.2017 06:45
pyszna łopateczka
Renataj 11.05.2017 23:53
Bardzo apetyczne mięsko:)
ada.la 11.05.2017 23:42
wygląda doskonale
IKrakowianka 11.05.2017 23:31
świetne mięsko
Renata9 11.05.2017 22:18
Muszę takie zrobić, bo na pewno smaczne :-)
wwwiolka 11.05.2017 22:02
Bardzo fajny przepis.
agnieszka214 11.05.2017 21:40
Smakowite mięso
dodi 11.05.2017 21:26
apetycznie wyglada
Franciszek 11.05.2017 20:45
Pyszne miesko
MagdalenaIC 11.05.2017 20:31
Pysznie :)
halina17 11.05.2017 20:09
Dobre mięso.
IZABELA29 11.05.2017 19:19
Super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak