Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
śmietana ok 1 szkl
natka pietruszki ok 1 pęczek mniejszy
sól
pieprz
kostka rosołowa albo przyprawa w płynie do zup
mąka pszenna
masa mięsna:
pierś z kurczaka ok 60 dag
kasza manna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 1/2 szt
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety drobiowe

Marchew drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Mięso zmielić i dodać do niego drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, tartą bułkę i doprawić do smaku. Z masy formować pulpeciki i obtaczać w mące.
W rondlu zagotować wodę dodać kostkę mięsną lub inną przyprawę i przygotowaną marchew. Włożyć przygotowane pulpeciki. Na małym ogniu gotować 8-10 min.
Natkę pietruszki drobno pokroić i dodać do sosu (jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić mąką). Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.05.2017 16:03
pyszne pulpeciki
IKrakowianka 13.05.2017 09:09
świetne pulpety
Futka 12.05.2017 13:51
Bardzo smakowite pulpeciki :)
AZgotuj 12.05.2017 11:32
pyszne, wiem bo kiedyś robiłam:)
Madzai 12.05.2017 09:38
bardzo smaczne
Diana Rusiłowicz 12.05.2017 00:46
Pyszna propozycja.
RenataZ-et 11.05.2017 23:38
bardzo lubię
ilka01 11.05.2017 22:19
Pyszności..........
agnieszka214 11.05.2017 22:06
Taki obiadek lubię
Franciszek 11.05.2017 20:46
Dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak