Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4 sztuki
mak 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
rukola 1 opakowanie
awokado 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś z makiem

Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim filety. W rozgrzanym piekarniku 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.05.2017 19:55
ciekawy pomysł
Bernadeta1 12.05.2017 10:10
ciekawy pomysł, warto wypróbować
Barbara13 12.05.2017 08:00
Jak pysznie
kuchcik89 12.05.2017 00:34
ale ciekawy pomysł z tym makiem :) a jak pięknie się prezentuje :)
RenataZ-et 11.05.2017 23:38
wygląda bardzo apetycznie :)
Mniam 11.05.2017 22:33
Kiedyś robiłam takiego łososia z makiem i bardzo mi smakował. Z chęcią zjadłabym taką rybkę :)
jagoda5913 11.05.2017 22:13
Fajna rybka
ada.la 11.05.2017 17:25
ciekawa rybka
KORAL 11.05.2017 16:29
Fajnie wygląda :)
Grazyna0211 11.05.2017 16:28
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak