Grysik kuskus na rosole

Grysik kuskus na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt
  • woda

    2-3 litry
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/2 małego selera
  • cebula

    1 szt
  • por

    kawałek
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • kapusta

    kawałek
  • liść laurowy

    1 szt
  • kasza

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Gotujemy.Ściągamy z góry białą pianę. Dodajemy warzywa w całości i gotujemy na małym ogniu dosyć długo. Po ok 1-2 godzinach wyłączamy ogień.Gorącym rosołem zalewamy kasze kuskus.Podajemy zaraz po zalaniu (ok.5 minut po) podane z natką pietruszki.Troszkę inny rosół.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

01.07.2012 07:51
ja mało gotuję zup

[email protected]

27.03.2012 12:09
poezja

pioge7

22.05.2011 09:08
pyszny

Ela20

08.01.2011 11:13
Wygląda smakowicie.

Edyta38

26.12.2010 20:17
cos nowego napewno spróbuję

Ewelina43

21.11.2010 15:34
super wygląda

madagaskar

05.11.2010 20:16
pycha

mehia

30.08.2010 13:35
apetyczne :)

aginaa

30.08.2010 11:38
super

minka

29.08.2010 18:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat