Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 Szkl
kalafior 1/2 Szt
ziemniaki 3 Szt
cebula 1 Szt
olej rzepakowy
sól
pieprz
śmietana 30% 3 Łyżki
boczek wędzony 4 Plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora

Do bulionu drobiowego dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz oczyszczone różyczki kalafiora. Całość gotować, aż warzywa zmiękną. Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać cebulę do zupy. Gdy warzywa będą miękkie zestawić z palnika i całość zblendować na gładki krem. Postawić ponownie na palnik i dodać śmietankę oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku podsmażyć na patelni aż będą chrupiące. Zupę podawać z chrupiacym boczkiem i natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 07.06.2017 08:52
lubię kalafiora
Margo1 20.05.2017 17:59
Nie robiłam bardzo dawno
misia123410 13.05.2017 15:47
Same pyszności:)
adelajda 11.05.2017 19:19
dobra zupka
Babeczka35 11.05.2017 05:29
Lubię taką zupkę:)
Bożena Matuszczyk 10.05.2017 22:58
Pyszna zupka.Bardzo lubie kalafior wiec na pewno wypróbuje.;)
Bernadeta1 10.05.2017 21:57
smaczna zupka
Ada-Gaba 10.05.2017 19:47
bardzo pyszna zupa
endzi
endzi 10.05.2017 19:06
chętnie wypróbuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak