Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 800- 1000 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1-2 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1,5 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z piekarnika

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki . Boczek surowy umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć solą .
Krok 1 - Boczek z piekarnika  foto
2
Przygotować marynatę ze składników oprócz soli .Dokładnie natrzeć marynatą , czosnek pokroić drobno lub przepuścić przez praskę . Całość włożyć do lodówki na noc aby przeszło marynatą .
Krok 2 - Boczek z piekarnika  foto
3
Wyjąc i przełożyć do żaroodpornego naczynia , wstawić do piekarnika i piec 1 80 stopniach około 45 minut przykryte jeżeli piekarnik bardzo przypieka , pod koniec odkryć i przypiec na chrupiąco .
Krok 3 - Boczek z piekarnika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szynszyla 10.05.2017 18:15
świetny na kanapki:)
Grazyna0211 10.05.2017 16:43
smaczne mięso
Janina 10.05.2017 16:05
Najlepszy swojski ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak