Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
jajko 2 szt
masło lub margaryna ok 1 kostka
miód płynny ok1 łyżka
cukier ok 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
masa
ser biały 1 wiaderko 1 kg
jajko 5 szt
śmietana 1 szkl
cukier ok 1 1/2 szkl
budyń śmietankowy 1 op
mąka pszenna ok 2 łyżki z czubkiem
olej 1/3 szkl
aromat
Dodatki:
kakao
jabłka ok 9-10 małych
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jabłkiem

Z podanych w przepisie składników zagniatamy ciasto. Odkładamy na ok 30 min do lodówki a po wyjęciu wylepiamy ciastem spód przegotowanej dużej blaszki. Oprószamy kakao.

Jabłka obieramy, kroimy na połowy, wycinamy gniazda nasienne. Jajka krótko miksujemy z cukrem, dodajemy ser i śmietanę, olej, budyń i mąkę.
Jabłka oprószamy cynamonem i układamy na cieście.
Zalewamy przygotowaną masą serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.05.2017 12:41
dziękuję wszystkim bardzo ...a sernik bardzo dobry:)
Wacław 11.05.2017 21:07
przepyszny sernik :-)
Wiesława1 11.05.2017 07:34
Świetna propozycja
Bernadeta1 10.05.2017 21:59
Też piekę podobny, bardzo smaczny
ada.la 10.05.2017 19:23
fajny przepis
cukiereczek 10.05.2017 17:37
to prawda pyszności
ilka01 10.05.2017 15:10
pyszności ......:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak