Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie z musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt duża
sos
cebula 1 szt
śmietana ok 1 op
musztarda 1 1/2 - 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki
masło albo olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie z musztardą

Mięso myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym maśle albo oleju. Dodajemy kurczaka i smażymy 5-8 min w zależności od wielkości kawałków mięsa.
Dodajemy śmietanę połączoną z musztardą (by było więcej sosu można dodać więcej śmietany i musztardy). Gotujemy aż sos zgęstnieje.
Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 10.05.2017 19:23
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak