Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 1 szt
bulion 4-5 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej
musztarda
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko w sosie

Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.

W rondlu rozgrzać olej i lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać mięso i obsmażyć. Podlać bulionem, dodać liść laurowy i kilka kropli przyprawy. Dusić aż mięso zmięknie.
Zagęścić sos zasmażką z łyżki czy też dwóch mąki i oleju.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.05.2017 20:51
Przepyszny obiadek
AZgotuj 10.05.2017 10:43
apetyczne danie:)
RenataZ-et 09.05.2017 21:13
świetne danie
Janina 09.05.2017 16:20
Smaczne mięsko;))
mirosława4 09.05.2017 13:48
smaczne danie
Aleksandra/Olcia 09.05.2017 13:40
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak