Krokiety z mięsem i pieczarkami

Krokiety z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • mięso mielone

    30 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • kapusta biała

    0,5 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, wody, mleka, jajka, łyżki oleju i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe.
Farsz: Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie bardzo drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu, dodać mięso i dusić ok 10 min, następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko dusić ok 10 min. Połączyć wszystko z bułka tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na upieczone naleśniki nakładać farsz, zwijać krokiety, obrumienić na oleju. Podawać z czerwonym barszczykiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gosia32

18.05.2011 09:03
Uwielbiam krokiety;]

Iwona51

20.04.2011 20:09
smaczne

rosik93

29.08.2010 20:18
pycha

Margo1

29.08.2010 12:22
uwielbiam ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat