Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
kapusta biała 0,5 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem i pieczarkami

Z mąki, wody, mleka, jajka, łyżki oleju i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe.
Farsz: Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie bardzo drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu, dodać mięso i dusić ok 10 min, następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko dusić ok 10 min. Połączyć wszystko z bułka tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na upieczone naleśniki nakładać farsz, zwijać krokiety, obrumienić na oleju. Podawać z czerwonym barszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 18.05.2011 09:03
Uwielbiam krokiety;]
Iwona51
Iwona51 20.04.2011 20:09
smaczne
rosik93 29.08.2010 20:18
pycha
Margo1 29.08.2010 12:22
uwielbiam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak