Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I SEREM LAZUR

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

makaron 300 g ulubionego
ser pleśniowy niebieski opakowanie Lazur
ser żółty 1 plasterek
śmietana 30% 200 ml
cukinia 2 średnie
pieczarki 10 dag
cebula
masło łyżka

Dodatkowo

Papryka ostra mielona Prymat
sól
oregano
estragon
tymianek
natka pietruszki większa garść posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I SEREM LAZUR

Makaron gotuję al dente.
Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach, pieczarki kroję w półplasterki, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw do momentu wyparowania nadmiaru wody.
Dodaję śmietanę, chwilę gotuję na średnim ogniu mieszając.
Po chwili dodaję pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz porwany na kawałki ser żółty, mieszam. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów, co jakiś czas mieszając.
Wsypuję natkę, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Powstały sos mieszam z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak