Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1,5 kg
marchewki 5
pietruszka 2
seler 1
por 1
cebule 3
słoiczek przecieru pomidorowego
przyprawy
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybe pokroić w paski (ok 2-3cm), doperawić, oblepic w mace, jajku i bułce. Smażyć na oleju. Wszystkie warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarełku z dużymi oczkami. cebulę pokroić w kostke, por w paseczki. Do garnka wlac 1 szklankę oleju, rozgrzac i wrzucic wszystkie warzywa. Doda 3 liscia laurowe, 4 ziela angielskie. Udusić pod przykryciem do miękkości, mieszająć co jakis czas. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Wsypać 1-3łyżeczek cukru w zależnosci od słodkości jarzyn do płómisków układać na przemian Warzywa- ryba - wrzywa. Pamiętając aby warzywa zaczynały i kończyły kolejne warstwy:) Z jednej porcji wychodzi 3-4 półmisków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 15.03.2012 10:48
dobre
kate.500 10.10.2011 08:52
pysznosc
malaczarna23 15.07.2011 12:28
super,bardzo lubię
kriso 06.06.2011 12:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak