Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie zapiekanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1,5 szt
pieczarki 350 g
cebula 1 szt
suszone pomidory 1 mały słoik
oliwki czarne pół małego słoika
mozzarella 150 g
parmezan starty do posypania
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie zapiekanki

Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz sól i pieprz. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują wodę.
Bagietki przekrawamy wzdłuż i nakładamy na nie pieczarki z cebulką i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy pokrojone w paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Wierch posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści a bułka będzie przypieczona. Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 26.05.2017 10:47
Smaczny przepis
Aleksandra/Olcia 10.05.2017 15:02
pycha na kolację
anka1988 08.05.2017 11:58
pyszne, chrupiące, takie jak lubie
mirosława4 08.05.2017 11:45
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak