Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w zielonym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 8 szt
masło klarowane 1-2 łyżki
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
mięta 1 garść
bulion warzywny 1 szklanka
śmietana 30% 1/2 szklanki
mąka pszenna 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w zielonym sosie

Sznycle z indyka przyprawiamy solą i pieprzem- podsmażamy krótko na klarowanym maśle z obu stron- ściągamy z patelni.
Na patelnię wlewamy bulion i śmietankę- dodajemy rozprowadzoną w odrobinie wody mąkę.
Wsypujemy posiekaną zieleninę- wszystko przyprawiamy do smaku i mieszamy.
Sznycle wkładamy do przygotowanego sosu i dusimy pod przykryciem do oczekiwanego stopnia miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 08.05.2017 11:59
jak ja lubię taki obiad
mirosława4 08.05.2017 11:47
smaczne i zdrowe danie
misia123410 08.05.2017 08:41
Same pyszności:)
ilka01 08.05.2017 07:34
super danie :)
Babeczka35 08.05.2017 07:11
Pyszne danie.
jagoda5913 08.05.2017 00:11
super na obiad
MagdalenaIC 07.05.2017 21:57
Smacznie :)
Mniam 07.05.2017 21:08
Ciekawy sos, szczególnie że jest tutaj mięta.
KORAL 07.05.2017 20:34
Smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak