Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz grilowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
Majeranek suszony Prymat
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz grilowany

2 godziny przed podaniem marynujemy dorsza. Kładziemy go na folie aluminiową, nacieramy solą morską, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz majerankiem, dodajemy olej. Rybe zawijamy w foli i po ok. 1,5-2 godzinach zaczynamy smażyć ja na grilu. jest bardzo soczysta i aromatyczna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:19
super
Grażyna13 27.10.2010 08:36
Musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak