Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/5 sztuki
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 sztuk
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Porada

Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach.

Przepis i sposób przygotowania na: Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Golonki umyć i przełożyć do garnka. Warzywa obrać, umyć i w całości przełożyć do garnka z golonką. Dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Gotować na niewielkim ogniu.

Ugotowana mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana.

Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.05.2017 16:35
Golonka dobra,ale nie za często
Diana Rusiłowicz 08.05.2017 09:01
Dziękuję :)
Justi2401 07.05.2017 20:39
Uwielbiam golonkę, choć to typowo "chłopskie" jadło :)
Web 04.03.2023 19:19
To nie danie chłopskie to szlachta i opasy bogacze jedli
Franciszek 07.05.2017 17:13
pyszne danie
Lis 07.05.2017 13:42
Po prostu idealna:)
dodi 07.05.2017 12:27
apetycznie wyglada
Janina 07.05.2017 12:18
Mniam, mniam ;))
olkaaa 07.05.2017 09:50
już dawno nie robiłam
Diana Rusiłowicz 07.05.2017 02:45
Dziękuję :)
w mojej kuchni 07.05.2017 00:22
pyszne jedzonko
endzi
endzi 06.05.2017 22:24
ciekawy przepis!
gusia1000 06.05.2017 21:16
Dla smakoszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak