Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z majerankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
kasza jęczmienna 100 g
ziemniaki 3 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
świeży majeranek 1 garść
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z majerankiem

Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki, na kawałki seler, por w całości, listek laurowy, ziele angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 09.05.2017 21:09
Super zupa
halina17 07.05.2017 18:54
Dobra zupa.
Edith85 07.05.2017 13:39
Uwielbiam krupnik
2milutka 06.05.2017 21:38
Pyszna zupa
agaK. 06.05.2017 18:19
Lubię krupnik, fajna propozycja.
cukiereczek 06.05.2017 17:32
bardzo lubię zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak