Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
pomidor 3 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować (ja gotowałam do koszyczka w łupinach cebuli, dlatego niektóre są jeszcze brązowe). Ugotowane pozbawić skorupki, przeciąć wzdłuż na pół i pozbawić dodatkowo żółtka.
Krok 1 - Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem  foto
2
Szczypiorek poszatkować i wraz z żółtkami wstawić do miski.
Krok 2 - Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem  foto
3
Mieszać i rozgniatać żółtka, aż powstania masa jajeczna. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do masy, przyprawić do smaku i wymieszać znowu.
Krok 3 - Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem  foto
4
Na koniec tuńczyka pozbawić zalewy i dodać do masy. Wymieszać.
Krok 4 - Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem  foto
6
Tak przygotowaną masą napełniać dziurki po żółtkach w ugotowanych jajkach. Posypać na koniec rzeżuchą.
Krok 5 - Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.05.2017 21:09
Dobre jajka.
bertpvd 06.05.2017 12:30
Smaczny przepis
Franciszek 06.05.2017 11:48
super przystawka
Małgorzata92 06.05.2017 11:29
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak